2024-08-05T10:53:51+03:00

Какво представляват рождените камъни?

Рождените камъни са скъпоценни камъни и минерали които са свързани с месеца на раждане, като всеки камък притежава уникални качества. Днес рождените камъни се използват в бижутерията за направа на обеци, колиета, пръстени и гривни, както и в ежедневието, където намират приложение в медитативните практики, за пречистване на енергията, ума и душата.   

 



Какъв е произходът на рождените камъни?

През V вeк християнските учени свързали дванадесетте камъни в Нагръдника на Аарон с дванадесетте месеца в годината, а по-късно астролозите ги обвързват с дванадесетте зодиакални знациВсеки камък отговаря на определен месец или астрологично събитие и носи терапевтични ползи на този, който го носиРождените камъни се споменават и в Стария, и Новия завет, където се описват по своя цвят. Днес те се считат за ценни, тъй като предлагат защита от негативни влияния.

 



 Кой е Вашият камък според зодията?

Според днешните вярвания всяка от 12-те зодии притежава от един до три полускъпоценни камъка или минерала. Вижте кой е Вашият камък според месеца,  в който сте родени и узнайте какви са неговите качества:



Овен (21 март – 19 април)
хризоберил

Хризоберилът е ефективен защитен камък и от древни времена се използва за предпазване от бедствия. Той трансформира негативните мисли в положителна енергия и повишава самочувствието. Този минерал има способността да Ви помогне да видите и двете страни на дадена ситуация или конфликт. 



Телец (20 април – 20 май)
корал

Коралът насърчава дипломатичните отношения между хората. Освен че успокоява емоциите и носи душевен мир, този камък подпомага развитието на интуицията, въображението и способността за визуализиране.




Близнаци (21 май – 20 юни)
хематит

Смята се, че хематитът, който често се използва за заземяване и балансиране, трансформира негативните енергии в по-положителни вибрации, като по този начин подпомага умствената яснота и емоционалното благополучие.




Рак (21 юни – 21 юли)
перли

Перлите са известни със своите интроспективни качества. Те подпомагат в намирането на вътрешна мъдрост и предлагат физически баланс. Освен че абсорбират отрицателната енергия, перлите защитават аурата и повлияват благоприятно на интуицията.




Лъв (23 юли – 22 август)
кехлибар

Кехлибарът е скъпоценен камък, който умее да пречиства и възобновява силите. Той въплъщава древна енергия и излъчва естествена топлина. Носенето му близо до кожата като бижу е най-добрият начин да се използват неговите лечебни свойства. Кехлибарът е чудесен защитник на аурата и спомага за уравновесяването на чакрите.




Дева (23 август – 22 септември)
мъхов ахат

Мъховият ахат е дълбоко свързан със сърдечната чакра и осигурява безпрепятствен поток на любов. Този камък подхранва приятелските чувства и внася мир в съществуващите взаимоотношения. Освен че балансира настроенията, мъховият ахат повишава самочувствието и насърчава емоционалната стабилност.




Везни (23 септември – 22 октомври)
турмалин

Турмалинът е известен с мощните си защитни свойства, като предпазва носещия го от негативни енергии. Смята се, че този камък подпомага процеса на детоксикация на човешкото тяло и засилва любовта, състраданието и толерантността.




Скорпион (23 октомври – 21 ноември)
ахат

Ахатът помага за стабилизирането на физическата енергия, лекува вътрешния гняв, насърчава любовта и смелостта да започнем отначало. Камъкът осигурява защитен щит около тялото, като отблъсква негативните енергии.




Стрелец (22 ноември – 21 декември)
планински кристал

Планинският кристал често се използва за подпомагане на духовното израстване, изцеление и постигане на цели. Този камък често намира приложение в медитацията като стимулира концентрацията.




Козирог (22 декември – 19 януари)
оникс

Черният оникс е известен със своята защита. Той често символизира силата, решителността и способността за балансиране на полярностите у човека. Камъкът е почитан заради способността си да предпазва от негативна енергия, като често се използва за да укрепи волята. Ониксът заземява тялото, ума и душата на хората.




Водолей (20 януари – 18 февруари)
лабрадорит

Лабрадоритът е почитан от мнозина, заради мистичните си свойства, свързани със себеоткриването, интуицията и пробуждането на духа. Вярва се, че този камък има лечебна енергия, която може да облекчи безпокойството и депресията.




Риби (19 февруари – 20 март)
аквамарин

Aквамаринът облекчава безпокойството и стимулира дълбоката медитация. Този камък подобрява взаимоотношенията и осигурява леко преминаване през бурни ситуации.




Стигнахте до края на тази статия.

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност